• 04 530 2222
  • carhifi@siol.net
  • Pon. – Pet.: 8-9h in 14-16h, oz.po dogovoru, Sobota ,Nedelja,Prazniki Zaprto

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
DOWNLOAD
Download BrochureDownload Summary

Sledenje vozil

Sistem sledenja vozil najsodobnejše tehnologije GPS, GPRS, internet. Z njim pridobite celovit nadzor nad vozili.

Opis sledenja vozil

Razvili smo sistem sledenja vozil preko GPS in GPRS tehnologije. Sistem omogoča ON-LINE sledenja, prikaz na zemljevidu, izpis dejansko prevožene poti, za potrebe potnih nalogov.
Prizadevamo si izdelati uporabniku prijazen in koristen portal, zato vas vabimo, da nam sporočite vaše mnenja, ideje o portalu – v naprej hvala. e-naslov: carhifi@siol.net

Kratek opis delovanja sistema

Shematski prikaz delovanja sistema je prikazan na spodnji sliki.

GPS komunikacijska naprava

GPS komunikacijska je vgrajena v vozilu, v vsaki napravi se nahaja SIMM kartica, ki omogoča povezavo na GPRS omrežje. Operater mobilne telefonije zaračunava količnino prenesenih podatkov. Ker je količina prenesnih podatkov relativno majhna, je na področju Slovenije maksimalen strošek na mesec 8,35 € – glede na aktualno ponudbo mobilnega operaterja Mobitel, za tujino nekje 20€ + cena gostovanja v tujini (roaming)
Naprava pošilja podatke o lokaciji na strežnik vsakih 5 sekund. V primeru da ni dosegljivo GSM omrežje se podatki o lokaciji shranijo v pomnilnik komunikacijske naprave. Enako se zgodi tudi v primeru motenj v omrežju Internet. Podatki se odpošljejo iz pomnilnika komunikacijske naprave takoj ko se vzpostavi GPRS naprava.

Strežnik

Naloga GPS stežnika je da zbira podatke, ki ji pošiljajo komunikacijske naprave v vozilih, jih obdeluje ter shranjuje v podatkovno bazo. Hkrati GPS strežnik nudi WEB in Client aplikacijam na ta način zbrane podatke.

CLIENT aplikacija

Client aplikacija je aplikacija za sistem Windows, ki prikazuje gibanje vozil po zemljevidu. Aplikacija Client pobira podatke iz strežnika in podatke shranjuje lokalno na uporabnikovem računalniku. Aplikacija omogoča ON-LINE sledenje vozil, pregledovanje zgodovine, simulacije voženj, izpis poročil.

WEB aplikacija

Preko intenetega dostopa se lahko na naši stani prijavite in spremljate vaša vozila preko brskalnika (IE, Mozilla). Prednost je da niste lokacijsko omejenei na vaš računalnik in ne potrebujete dodatnega programa.

pošljite email povpraševanje v parih stavkih z vašimi polnimi podatki ter GSM številko na naš email: carhifi@siol.net

lp, Car&hifi Oldtimers,d.o.o.

© Carhifi 2019 | Izdelava spletne strani: Mandu d.o.o.